Uitdagingen YoungImpact.nl

Uitdagingen YoungImpact.nl

IAM leerlingen op bezoek bij het AZC in Almere Buiten

Leerlingen maken kennis met verschillende achtergronden en culturen van leeftijdgenoten. Tijdens de lessen IAM zijn de leerlingen onlangs op bezoek geweest bij de leiding van het AsielZoekersCentrum in Almere Buiten. Samen wordt nu bekeken wat onze leerlingen voor het AZC kunnen betekenen. Te denken valt aan een onderzoek van de leerlingen naar de kwaliteiten en wensen van asielzoekers in het kader van vrijwilligerswerk om hen zo in de maatschappij actief te verbinden.

TRANSGENDERS: EEN GEWONE ZAAK

Er is in het onderwijs niet altijd voldoende aandacht voor de manieren waarop leerlingen hun geslacht beleven en uiten. Shadi en Janeley van de talentklas IAM2 van het OVC willen dat leerlingen en studenten hun gevoelde genderidentiteit kunnen en mogen uiten en dat zij zich thuis voelen op school of op hun opleiding ongeacht hun gender. Steun hen en doe mee met hun actie 'Transgenders de gewoonste zaak' op de website van www.youngimpact.nl.

ORANJEHUIS en SAVE THE CHILDREN

De leerlingen van de talentklas IAM organiseren een kleding- en schoeneninzameling op het Oostvaarders College. De opbrengst wordt gebruikt voor de organisatie van een activiteit voor de vrouwen en de kinderen van het Oranje Huis (vroeger: Blijf van mijn Lijf huis) in Almere Poort. Het nieuwe gebouw wordt binnenkort geopend. “Steun de slachtoffers van huiselijk geweld”, voor meer informatie over deze challenge kijk op www.youngimpact.nl.

Van de opbrengst van de inzameling gaat 50% naar Save the children en 50% naar het Oranjehuis. De organisatie Save the Children is actief in meer dan 120 landen op zes continenten en blijft net zo lang bij de meest kwetsbare kinderen, totdat ook hun rechten nagekomen worden. Leerlingen en medewerkers van het OVC doe mee! Informatie hierover is te vinden bij de IAM challenge op de website www.youngimpact.nl.

Op maandag 1 mei tot en met donderdag 11 mei 2017 starten de leerlingen van de talentklas IAM van het OVC een kleding- en schoenen inzamelactie.

Vanaf maandag 1 mei a.s. zijn hiervoor speciale kledingzakken af te halen in lokaal 016. In het ‘glazen huis’ naast 016 kunnen deze weer worden ingeleverd tot uiterlijk vrijdag 12 mei 2017 om 9.00 u ‘s morgens. 

Doe mee en breng zoveel mogelijk kleding, schoenen, tassen en riemen mee naar school. De opbrengst komt ten goede aan het Oranje huis en Save the Children.

De inzameling is tot: 12 mei 2017

U kunt de zakken met kleding ’s ochtends tot 09:00 uur inleveren op onderstaand adres:

Oostvaarders College

A. Boekenweg 3 1333VD Almere

U kunt naast onze kledingzak natuurlijk ook huisvuilzakken, plastic tasjes, enzovoorts gebruiken.

Wat wordt er wel ingezameld?

Kleding

Schoenen

Lakens, dekens

Tassen

Riemen

Zachte knuffelbeesten

Wat wordt er niet ingezameld?

Matrassen

Kussens

Ernstig vervuild textiel (bijv. olie of verf)

Unescothema’s: (wereld)burgerschap