Tweede plaats voor OVC bij scholieren triatlon

Tweede plaats voor OVC bij scholieren triatlon

We hebben allerlei weersomstandigheden meegemaakt sinds de start van de OVC- deelname aan de scholierentriatlon, ooit in 2001, maar er was nog nooit een moment waarop de deelnemende leerlingen zo verlangden om het water in te gaan. Voor de niet-kenners: de scholieren afstand is met een beetje voorbereiding op zich prima te doen en bedraagt exact 1/10 van de originele afstand dus 380 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en ten slotte 4,2 kilometer hardlopen.

Voor veel leerlingen was het de eerste keer dat ze meededen aan dit evenement. Vooraf was er dus nogal wat spanning te bespeuren en die was vooral gericht op de af te leggen zwemafstand in het buitenwater en het hardlopen. De sportklasleerlingen hadden wel een prima voorbereiding gehad aan het einde van het schooljaar met een uitgebreide clinic gedurende 3 dagen. Daarnaast werd bij de start ook nog bekend gemaakt dat, gezien de tropische omstandigheden, de loopafstand werd ingekort naar de helft.

De triatlon toppers

Naast de minder ervaren deelnemers deden ook triatlon- toppers mee. Zij strijden tegenwoordig in een apart elite- klassement maar tellen wel volledig mee voor het schoolklassement. Ex-topper Senna Plasschaert streed dit jaar weer mee in deze elite- klasse en kon weer prima mee komen. En dan hebben we nog onze topper Björn Engel die voor de eerste keer bij de 16+ leeftijdscategorie meedeed en probeerde zijn titel van vorig jaar te verdedigen. Hij wist als derde van Nederland te eindigen!

Mooie tweede plek

De 10 beste tijden per school met twee uit elke categorie werden zoals altijd bij elkaar opgeteld. Daarbij bleek het OVC als tweede uit de bus te komen, mede dankzij een aantal dames met prima sportprestaties. De eerste plaats was dit jaar voor een school uit Assen.