Getalenteerde OVC- leerlingen exposeren kunst in Cultuurhuis

Getalenteerde OVC- leerlingen exposeren kunst in Cultuurhuis

De leerlingen uit leerjaar 3 maakten in totaal tien gezamenlijke kunstwerken op grote panelen. Beide docenten, Mozhgan Nasiri en Rins Bosma, hebben de leerlingen aangezet en begeleid bij het maken van hun kunstwerk. Nasiri, tevens cultuurcoördinator op het OVC, vond de begeleiding leuk om te doen maar ook best intensief: ‘Er ontstond wel eens heftige discussie in een groepje, maar ik leerde ze dat dit bij het artistieke proces kan horen en je toch moet proberen samen tot een mooi resultaat te komen.’ En dat resultaat mocht er zeker zijn op 15 juni. Alle kunstwerken waren gereed en de kleuren en vormen spatten van het doek af.

Spannend en leerzaam

De leerlingen vonden het organiseren en deelnemen aan een expositie over het algemeen spannend en leerzaam. Er kwamen ouders, medeleerlingen, docenten, vrienden en bekenden naar de opening en iedereen werd door de leerlingen voorzien van een vrolijk zomers drankje en hapje. Ook namen de programma coördinator van het Cultuurhuis en de rector van het OVC het woord.

Culturele hotspot

Cultuurhuis Almere Buiten “in de maak” is momenteel volop in ontwikkeling en belooft een bruisende culturele hotspot te worden. Nu worden er al tal van activiteiten op het gebied van theater, kunst en muziek aangeboden. Programma coördinator Miranda Melger vertelde over de aankomende verbouwing waar o.a. een theaterzaal met filmvoorzieningen wordt gerealiseerd, naast diverse repetitieruimtes voor muzikanten en kunstateliers.

Bestemming kunstwerken

Wat gaat er na de expositie met de kunstwerken gebeuren? Nasiri: ‘De kunstwerken kunnen we straks op school goed gebruiken als we ons willen presenteren, bijvoorbeeld tijdens een open dag. Een aantal panelen krijgt ook een plek in ons lokaal als permanente muurversiering.’

Bezoek mogelijk

De expositie is de komende tijd nog te bezoeken op dinsdagen tussen 15.00 en 18.00 uur en op zaterdagen van 12.30 tot 15.00 uur. Loop dan gerust eens binnen in het Cultuurhuis op het Baltimoreplein 106. Meer informatie op: www.cultuurhuisalmerebuiten.nl