Thema-avond ouderraad druk bezocht

Thema-avond ouderraad druk bezocht

Puberexpert Marina van der Wal geeft in het hele land lezingen voor ouders/verzorgers over het opvoeden van en communiceren met pubers. Marina is bekend als vaste opvoedkundige van het tv-programma Koffietijd en als co-auteur van Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek.

‘Ik ben niet de enige met vragen én ik ben niet gek als ik deze periode in het leven van mijn kind ook een lastige tijd vind’. Dit gevoel van herkenning en erkenning delen de bezoekers van de ‘puberavonden’. Als moeder van twee pubers bespreekt Marina op een humoristische manier de spagaat waarin ouders en pubers zitten. Aan de ene kant hebben pubers ruimte en vrijheid nodig en moeten ouders leren dat ze een stapje terug moeten doen in het leven van hun kinderen. Aan de andere kant zie je dat pubers – mede door de ontwikkeling van hun brein – juist duidelijke sturing nodig hebben.

Tijdens de avond op het OVC werd er veel gelachen en leek het af en toe theater. Maar er was ook confrontatie. Van der Wal: “Ik wil ouders óók een spiegel voorhouden als het gaat om het stellen van regels en grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind.”