Presentatie Plusklassen

Presentatie Plusklassen

Tijdens de projecten krijgen de leerlingen de mogelijkheid om alleen of samen te werken aan een onderwerp, waarbij niet alleen verschillende vakken samenkomen, maar ook vaardigheden worden geoefend die van belang zijn voor hun verdere ontwikkeling. Denk daarbij aan onderzoeken,ontwerpen, mediawijsheid, kritisch en creatief denken, informatievaardigheden en samenwerken. Op deze manier kunnen we gepersonaliseerd leren vormgeven en krijgen leerlingen de ruimte om hun eigen route te kiezen.

Tijdens de presentaties bleek wel hoe gemotiveerd leerlingen zijn door deze aanpak. Ze hebben docenten en ouders versteld doen staan. De onderwerpen waren zeer uiteenlopend: van batterijen tot het opzetten van een taartenwinkel inclusief een website en inmiddels al 100 verkochte taarten, en van architectuur in Almere tot optische illusies, waarbij de leerling zelf ook een aantal optische illusies had gemaakt.

Ook de manier van presenteren verschilde. Het ene groepje presenteerde aan de hand van een PowerPoint presentatie, een ander groepje gebruikte zelf ontworpen posters, maar er waren ook 3D presentaties. Ondanks het mooie weer kwamen er veel ouders kijken!

Dominique de Wilde, afdelingsleider vwo onderbouw en Plusklassen