Het OVC MUN-team bij conferentie in Barcelona

Het OVC MUN-team bij conferentie in Barcelona

De conferentie werd op donderdagochtend officieel geopend in de prachtige, statige en historische Aula Magna van de Universitat de Barcelona. Vervolgens werd er gedurende drie dagen op hoog niveau in het Engels gelobbyd, werden er resoluties geschreven, die het onderwerp waren van diplomatiek overleg en debat en werden deze resoluties en de onvermijdelijke amendementen uiteindelijk aangenomen of verworpen al naar gelang de overtuigingskracht van de betrokken 'delegates'.

Het OVC MUN-team bestond uit: Evy de Joode, Amy Delis, Jamie Delpeche, Lotte Jonker, Roos Straman, Daphne de Deugd, Apala Bagchi en Megan Post. Zij hebben allemaal heel hard gewerkt om deze conferentie speciaal en succesvol te maken! Speciale vermelding verdient Evy de Joode: zij werd door haar voorzitter samen met twee andere 'delegates' uitgekozen tot 'best delegate' en dat is in dit gezelschap van veelal (zéér) ervaren MUN-ers een hele bijzondere prestatie!

Na drie boeiende maar ook lange en vermoeiende dagen met inspirerende debatten werd de conferentie zaterdagmiddag afgesloten met een plechtige 'Closing Ceremony' en konden alle 'delegates' hun hoge hakken en strakke pakken weer in de koffers stoppen! Maar vóór wij weer het vliegtuig terug namen, moest het team natuurlijk op zijn minst nog het Parc Guëll en de Sagrada Familia (van binnen en buiten) bewonderen.

Op naar het THIMUN, The Hague Model United Nations in januari.

John Oranje & Barbara Hofstede, MUN-directors/begeleiders van het OVC MUN team