Debatteam OVC kampioen van Flevoland

Debatteam OVC kampioen van Flevoland

26 januari jongstleden heeft het OVC debatteam een puike prestatie neergezet, door alle debatten te winnen en daardoor kampioen van Flevoland te worden.

Debatten die gingen over de Oostvaardersplassen, smartphones op de fiets en gelote volksvertegenwoordigers werden op een ludieke, passievolle maar ook deskundige manier tegemoet getreden. Het team trad op als 1 geheel en leek zich steeds beter te voelen naarmate het toernooi vorderde. De finale tegen ISG arcus werd dan ook duidelijk gewonnen. De euforie na de overwinning was enorm en de wil om deze overwinning voort te zetten is enorm. Eind maart mag het team weer aantreden tegen de kampioenen van andere provincies. De debattalenten zijn :

Spencer Alberg (6v)

Evy de Joode (5v)

Dena Akhoundzadeh (6v)

Avi Kooijman (5v)

Sicco van Steenwijk (6v)

Tony galjadien (5v)

Yasmina Yatti (6v)

Ilias El adel (6v)

Badr Chouhou (5h)

Anne de Graaf (6v)

Janine Venema beste speecher Flevoland

Janine ons talent uit de plusklassen was vrij nerveus voordat zij mocht aantreden in de speechwedstrijd op 26 januari in Flevoland. Tussen allerlei grote jongens en meisjes maar gelukkig vergezeld door Amber van de Hoek (eveneens plusklas die een spannende speech over dieren hield) mocht Janine haar imponerende verhaal vertellen over de impact van de scheiding en hoe het haar wees op de pijn die veel kinderen overal in deze wereld voelen. De jury was tot tranen geroerd zo indrukwekkend hield zij haar betoog. Zij won dan ook de speechwedstrijd en hoort nu bij de laatste zestien .Ook zij zal ergens eind maart opnieuw aantreden om misschien kans te maken op de uitverkiezing beste speecher van Nederland.