Begeleiding

Het OVC geeft niet alleen goed onderwijs. We geven ook goede begeleiding. Dat vinden wij net zo belangrijk. Daarom bespreken we regelmatig de klassen, bieden we voor vrijwel alle vakken extra ondersteuningsuren aan en stellen we begeleidingsplannen op per klas. Kortom, als je extra hulp nodig hebt, dan krijg je die bij het OVC. Hieronder lees je de verschillende soorten hulp en begeleiding.  

Mentor

Elke klas heeft een mentor. Dat is een docent die ‘hoort’ bij jouw klas, een beetje zoals je juf of meester van de basisschool. Je kunt altijd bij hem of haar terecht met vragen of problemen. Mentoren letten op de sfeer in de klas. Ook houden ze in de gaten of het lukt met leren. 

Hulp bij één bepaald vak

Soms gaat het met één vak niet zo lekker. Je vindt bijvoorbeeld wiskunde of Engels heel moeilijk. Dan kan het gebeuren dat je achter raakt. Een vakdocent (bijvoorbeeld: je lerares wiskunde) kan je dan helpen. Ook geven we elke week extra vakhulp, buiten het gewone lesrooster om. Dat noemen we het VIP-uur. Er is 1 VIP-uur per week voor alle leerjaren. Van het brugjaar tot en met het examenjaar. 

Extra begeleiding van Lyceo

Lyceo is gevestigd op het Oostvaarders College en biedt hier huiswerkbegeleiding en bijles aan. Na je laatste les kun je direct bij ons terecht in een rustige, vertrouwde omgeving. Lisa de Graaf, de vestigingscoördinator, werkt samen met enthousiaste begeleiders om jou de begeleiding te bieden om het beste uit jezelf te halen. Zij doen dit in samenwerking met school. De vestiging is maandag tot en met vrijdag geopend van 14.00 tot 17.30 uur. Wil je meer informatie? Kijk op de website van lyceo (www.lyceo.nl) of mail naar lisa.degraaf@lyceo.nl.

Decaan: hulp bij studiekeuze

Je eindexamen lijkt nog ver weg, maar de tijd vliegt. Je maakt eerst een keuze voor een profiel. In welke vakken wil jij eindexamen doen? Dat hangt meestal ook samen met de studie die je na het OVC gaat doen. Weet je nog niet zo goed welke richting bij je past? Heb je hulp nodig bij het kiezen van een profiel of een studie? Misschien ben je wel benieuwd naar de beroepen die bij jou zouden kunnen passen. Daar weten decanen alles van. 

Meer hulp nodig: zorgteam

Je mentor blijft altijd het eerste aanspreekpunt voor jou en je ouders. Soms zijn er problemen die je niet kunt oplossen samen met je mentor. Dan kan de mentor een beroep doen op het zorgteam van het OVC. De mentor bekijkt, in overleg met de leerlingbegeleider, samen met jou wat er nodig is. De leerlingbegeleider regelt dan met het zorgteam de benodigde begeleiding. De één is bijvoorbeeld geholpen met faalangsttraining, de ander met een huiswerkklas of een verbredingscoach die gespecialiseerd is in begeleiding van meer- en hoogbegaafden. Je mentor kan je hier meer over vertellen. Trek vooral aan de bel als je hulp nodig hebt.

Zorgprotocollen

Het OVC kent voor diverse soorten leerlingondersteuning zorgvuldig opgestelde zorgprotocollen. Bijvoorbeeld een protocol als je dyslexie of dyscalculie hebt of een protocol voor het geven van medicijnen. Deze protocollen zijn allemaal te downloaden via ons ouderportaal. Je kunt ze ook opvragen bij directiesecretariaat@ovc.asg.nl