Havo

Na groep 8 kun je op het OVC havo of vwo doen. We vinden het belangrijk dat jij doet wat bij je past. Daar voel jij je het fijnst bij. Het gaat niet alleen om je groep 8 advies en resultaat van de doorstroomtoets, maar ook om wie je bent en om hoe jij het liefst leert!

Het eerste jaar

Met een havo-advies kom je op het OVC in een havo-klas. Na het eerste jaar bestaat de mogelijkheid op te stromen naar het atheneum. 

Havo

Havo betekent ‘hoger algemeen voortgezet onderwijs’. De opleiding duurt vijf jaar. Je krijgt ongeveer dezelfde vakken als op het vwo, maar havo duurt een jaar minder lang dan vwo. Na de havo kun je naar het hoger beroeps onderwijs. In alle havo-brugklassen werken we met laptops. Daar krijg je goede begeleiding bij. Zo kun je werken in je eigen tempo. Om goed te kunnen bepalen wat je na je havo gaat doen, volg je in de bovenbouw een stage bij een organisatie of bedrijf. Je krijgt ook diverse activiteiten aangeboden rondom je schoolloopbaan en beroepskeuze. Dat is een goede voorbereiding voor na je schooltijd!