Eerste en tweede prijs bij Scholierentriathlon

Eerste en tweede prijs bij Scholierentriathlon

De triathlon Junior Challenge werd mede georganiseerd door O.S.G. Echnaton onder de vlag van de KVLO - schoolsport Olympic Moves. De scholieren konden gebruik maken van het officiële parcours van de grote ‘Challenge Almere-Amsterdam’ die twee dagen later plaatsvond. De afstanden waren zodanig aangepast dat het voor de recreatieve deelnemers een leuke uitdaging was om mee te doen. Tegelijk konden ook topsporters laten zien wat ze als triatleet in hun mars hebben.

De scholieren deden mee in twee categorieën: onder 16 jaar en 16 jaar en ouder. De afstanden waren: 380 meter zwemmen in het Weerwater, 18 kilometer fietsen en 4,2 kilometer hardlopen. Het zonnige weer werkte mee en vrijwel alle 700 deelnemers behaalden de finish op de Esplanade.

Een notering boven plek 101 behaalden op het OVC: Senna Plasschaert, Theys Smit, Kuzik Huibers, Björn Engel, Brit Groot, Kenzo Dieters, Jaimie van Asselen, Sem Steltman, Jiri Dissen, Vera Vinje en Justin Le.

Verslag van Tim Moria: www.challenge-almere.com/nl/2019/junior-challenge-onverminderd-succes-700-scholieren-genieten-van-zonnige-race/