Plusklassen

Ben je nieuwsgierig, leer je graag en hou je van een uitdaging? Dan voel je je vast thuis in één van de Plusklassen. Misschien ken je het woord ‘plusklas’ al van de basisschool. De Plusklassen op het OVC zijn iets anders!

In de Plusklassen bereiden wij jou optimaal voor op het wetenschappelijk onderwijs, zowel in kennis als in vaardigheden. We besteden veel aandacht aan de '21e eeuwse vaardigheden'. Denk bijvoorbeeld aan kritisch denken, creativiteit, samenwerking en probleemoplossend denken. Je oefent die vaardigheden tijdens 'vakoverstijgende' projecten. Je werkt daarbij niet aan één vak, maar ontdekt hoe je jouw kennis van verschillende vakken goed kunt combineren voor het oplossen van vragen. Een coach helpt je bij je persoonlijke ontwikkeling. Ook neem je deel aan één van de talentklassen Kunst, Sport, I AM of Science. Verder leer je:

  • Onderzoeks- en denkvaardigheden, 
  • Cambridge Engels (standaard vak),
  • Debatteren en filosoferen geïntegreerd in de andere vakken.

Gymnasium Plusklas

Al onze gymnasiumklassen zijn Plusklassen. Je leert al vanaf het eerste jaar Latijn en Grieks. Dan gaat het niet alleen over taal, maar juist ook over geschiedenis en cultuur. Zo ga je steeds meer de link herkennen tussen het ‘antieke’ Europa en deze tijd.

Atheneum Plusklas

Op het atheneum leer je veel. In de atheneum Plusklas leer je extra veel! Je gebruikt een eigen laptop, waardoor je lekker in je eigen tempo kunt werken en je eigen leerroute kan vormgeven. 

Wie kan deelnemen? 

  • Je moet minimaal een vwo-advies van de basisschool krijgen. 
  • Voor de Plusklas betaal je € 200,- extra (exclusief examenkosten) per jaar. Door dit bedrag kan je persoonlijke mentor jouw talenten helpen ontwikkelen en doe je mee aan leuke en leerzame excursies.