Gymnasium

Na groep 8 kun je op het OVC havo, atheneum of gymnasium doen. We vinden het belangrijk dat jij doet wat bij je past. Daar voel jij je het fijnst bij. Het gaat niet alleen om je groep 8 advies en eindtoetsscore (CITO, IEP, etc.), maar ook om wie je bent en om hoe jij het liefst leert!

Brugklas

Het eerste jaar noemen we de brugklas. Met een havo-advies kom je op het OVC in een havo-klas. Na het eerste jaar bestaat de mogelijkheid op te stromen naar het atheneum. Met een VWO-advies kom je in een atheneum- of gymnasiumbrugklas.

Gymnasium

Het gymnasium op het OVC is eigentijds en klassiek. Ook het gymnasium is een VWO-opleiding. Je krijgt dan ook dezelfde vakken als op het atheneum, maar je krijgt ook een paar extra vakken. Al vanaf de brugklas doe je Latijn en (oud-)Grieks. Heb je een VWO-advies en duik je graag ergens diep in? Ben je geïnteresseerd in de taal en cultuur van de Grieken en Romeinen? Dan is het gymnasium wellicht iets voor jou. Over het gymnasium op het OVC lees je hier meer. Alle gymnasiumklassen op het OVC zijn ook Plusklassen. Daar lees je hier meer over.