Gymnasium

Heb je een vwo-advies en duik je graag ergens diep in? Ben je geïnteresseerd in de taal en cultuur van de Grieken en Romeinen? Dan is het gymnasium vast iets voor jou. Het gymnasium op het OVC is eigentijds en klassiek. Het gymnasium biedt inzicht in de fundamenten van de Europese beschaving. Zaken zoals filosofie, mythologie, staatsinrichting en rechtspraak vinden hun oorsprong in de Griekse en Romeinse tijd, waardoor leerlingen een andere kijk op de wereld ontwikkelen.

Je krijgt vanaf leerjaar 1 al onderdelen van het Grieks en Latijn bij het vak Classics. Daarnaast krijg je veel kennis over de cultuur van de Grieken en Romeinen. Je ontdekt dat die cultuur nog steeds invloed heeft op onze eigen tijd en cultuur. Als leerling van de gymnasium Plusklas heb je ook excursies die gericht zijn op de Griekse en Romeinse oudheid. Onze gymnasiumleerlingen zijn zelfstandig, en worden door twee coaches per groep geholpen bij het zoeken naar uitdaging, verdieping en verrijking. Leerlingen uit atheneum Plus kunnen in jaar 2 ook nog voor gymnasium Plus kiezen.

De vaardigheden die je leert op het gymnasium helpen je verder bij het leren van andere moderne vreemde talen en geven meer inzicht in je eigen taal. Je leert op een andere, analytische en abstracte manier denken. Bij studies op de universiteit (onder andere Geneeskunde en Rechten) worden Griekse en Latijnse termen gebruikt. Een gymnasiumopleiding zorgt dus voor een goede voorbereiding op de universiteit.