Welkom bij leerjaar 1 op het Oostvaarders College

Wat geweldig dat uw interesse is gewekt en dat u overweegt om uw kind bij ons op school aan te melden! En wat leuk dat jij misschien wel bij ons op school komt. Bij het OVC streven we ernaar om een stimulerende leeromgeving te bieden, waar elk kind met havo of vwo niveau de kans krijgt om te groeien en bloeien. 

Nieuwe aanmeldingsprocedure voor groep 8 leerlingen voor Voortgezet Onderwijs

Sinds schooljaar 2023-2024 heeft de aanmeldingsprocedure voor het voortgezet onderwijs in Almere een aantal veranderingen ondergaan. Reden is een soepele overgang garanderen en voorkomen dat leerlingen op het laatste moment moeten uitwijken naar een andere school dan waar is aangemeld. 

Alle groep 8 leerlingen melden zich tussen 25 maart en 31 maart 2024 aan voor een VO-school via www.digidoor.nl

De basisschool zal u tijdig de inloggegevens voor Digidoor sturen. Bij aanmelden moet u via het Digidoor aanmeldformulier een top 3 van scholen aangeven.

Het OVC heeft komend schooljaar plaats voor 360 nieuwe brugklasleerlingen, waardoor de kans op loting minimaal is. Toch is het noodzakelijk dat u, samen met uw kind, een top 3 van favoriete VO-scholen opstelt.

Meer informatie over aanmelden

Voor meer informatie over het aanmeldproces verwijzen wij u naar de site van KiesjeschoolinAlmere.nl. Daar vindt u alle verdere informatie, een animatiefilm en een overzicht van veel gestelde vragen.

Tussentijdse instroom leerjaar 1

Voor leerlingen die tussentijds instromen in leerjaar 1 staat het inschrijfformulier hier

Bij het OVC kijken we ernaar uit om uw kind te verwelkomen en samen te werken aan een succesvolle en inspirerende onderwijservaring. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u verdere vragen heeft.