Onderwijs en activiteiten

Het OVC is een school voor havo, atheneum en gymnasium.

Grensverleggend onderwijs

Het OVC biedt grensverleggend onderwijs. Wat bedoelen we daarmee? We leggen de lat in ons onderwijs hoog, waardoor je niet alleen veel kennis opdoet in de 'gewone' lessen. We leren je ook dingen te doen waarvan je eerder dacht dat je ze niet kon of nooit eerder gedaan hebt. Daarbij kijken we over de grenzen heen en laten je kennis maken met nieuwe mensen en andere culturen. En we geven de ruimte aan jouw talent bij de talentklassen en de activiteiten die wij organiseren.

Excursies

Op het OVC wordt tijd vrij gemaakt voor kunst- en cultuurexcursies en bezoek aan bedrijven en instellingen, bijvoorbeeld rond thema's als duurzaamheid en techniek. Zo leer je meer over de wereld om je heen. 

Schoolfeesten… en meer

Geen school zonder schoolfeest, toch? Op het OVC houden we zeker van een (disco-)feestje op z’n tijd. Denk bijvoorbeeld aan het Griezelfeest voor klas 1 en 2 of Halloween, Kerstgala of Examengala. 

Sportieve en creatieve school

Sport vinden we belangrijk op het OVC. Natuurlijk hebben we leuke gymlessen, maar je kunt ook meedoen aan verschillende sporttoernooien, de scholierentriatlon of één van de andere sportieve activiteiten. Houd je veel van sport? Dan kun je kiezen voor de Talentklas Sport. Ook creativiteit en kunst krijgt op het OVC de ruimte. Lees meer hierover bij onze talentklassen.

En er is nog meer...

Scholieren met een wiskundeknobbel, kunnen hun hersens breken tijdens de Wiskunde Olympiade. Je kunt je ook opgeven voor een uitwisseling met scholen in landen waar het OVC contact mee heeft. Organisatietalenten kunnen aan de slag met de organisatie van feesten en activiteiten. We hebben een leerlingenraad en schoolkrant. We hebben een prachtige en ruime mediatheek, waar je in een rustige werk- en studieomgeving zelfstandig aan de slag kunt gaan.

Kortom, op het OVC bruist het van de activiteiten. Staat jouw gedroomde activiteit er nog niet tussen? Bij het OVC is er ruimte voor jouw ideeën!