Onderwijs en activiteiten

Het OVC is een school voor havo, atheneum en gymnasium.

Grensverleggend onderwijs

Het OVC biedt grensverleggend onderwijs. Wat bedoelen we daarmee? We leggen de lat in ons onderwijs hoog, waardoor je niet alleen veel kennis opdoet in de 'gewone' lessen. We leren je ook dingen te doen waarvan je eerder dacht dat je ze niet kon of nooit eerder gedaan hebt. Daarbij kijken we over de grenzen heen en laten je kennis maken met nieuwe mensen en andere culturen. En we geven de ruimte aan jouw talent bij de talentklassen en de activiteiten die wij organiseren.

Excursies

Op het OVC wordt voldoende tijd vrij gemaakt voor kunst- en cultuurexcursies. Later komen daar buitenlandse reizen bij. Zo’n reis is niet alleen leuk. Je leert ook andere mensen en culturen beter begrijpen. 

Schoolfeesten… en meer

Geen school zonder schoolfeest, toch? Op het OVC houden we zeker van een (disco-)feestje op z’n tijd. Wil je liever in een meer rustige omgeving genieten van muziek? Kom dan naar ons Cultureel Café. Daar hoor en zie je de mooiste muziek en dans. Sta je liever zelf op het podium? Elk jaar organiseren we de Night of the Stars (NOTS). Tijdens deze avond kun jij jouw kunsten laten zien. Popmuziek, dance, videoclips en prachtige decors: ook daar maken we een feestje van.

Sportieve en creatieve school

Sport vinden we belangrijk op het OVC. Natuurlijk hebben we leuke gymlessen, maar je kunt ook meedoen aan verschillende sporttoernooien, de OVC Cross, de scholierentriatlon of één van de andere sportieve activiteiten. Houd je veel van sport? Dan kun je kiezen voor de Talentklas Sport. Ook creativiteit en kunst krijgt op het OVC de ruimte. Lees meer hierover bij onze talentklassen.

En er is nog meer...

Scholieren met een wiskundeknobbel, kunnen hun hersens breken tijdens de Wiskunde Olympiade. Wie geïnteresseerd is in andere culturen, doet mee aan onze eTwinning projecten die wij organiseren vanuit het (online) samenwerkingsverband met scholieren in het buitenland. Je kunt je ook opgeven voor een uitwisseling met scholen in landen waar het OVC contact mee heeft, waaronder Italië en India. Organisatietalenten kunnen aan de slag met de organisatie van feesten en activiteiten zoals de literaire avond. We hebben een prachtige en ruime mediatheek, waar je in een rustige werk- en studieomgeving zelfstandig aan de slag kunt gaan.

Kortom, op het OVC bruist het van de activiteiten. Staat jouw gedroomde activiteit er nog niet tussen? Bij het OVC is er ruimte voor jouw ideeën!