Over het OVC

Jou goed voorbereiden op je toekomst. Dat is onze missie. Voor een belangrijk deel ben je daarbij zelf aan zet. Jij bepaalt immers je toekomst. Het OVC helpt je te ontdekken wat bij je past. Naast de goede, interessante lessen bieden wij daarom allerlei extra's zoals talentklassen, excursies en vele sportieve en culturele activiteiten. Kortom, bij het OVC vind je alles in de aanloop naar jouw toekomst op het hbo of de universiteit. 

De beste school voor jou: kwaliteit

Het OVC is een fijne school waar je goed onderwijs krijgt. Daar zijn we trots op. Kwaliteit vinden we belangrijk. Daarom geven we goede, interessante lessen. Heb je extra hulp nodig? Studiehulp bieden we voor ieder vak.   

Weten waar je aan toe bent: duidelijk

Op het OVC weet je waar je aan toe bent. We zijn duidelijk over wat we doen op school én duidelijk over wat we van jou verwachten. Dat geeft rust. Daardoor zijn we een veilige school. De cijfers die je gehaald hebt, kun je zelf online zien. Ook je ouders kunnen inloggen. Gaat het een tijdje wat minder met leren? Dan kunnen we snel helpen. Ook dat is duidelijk.

Speciaal voor jou: persoonlijk

Het OVC is een school waar je gezien wordt. Een grote school waar de leraren in kleine teams werken. Zo zorgen we ervoor dat de leraren jou echt kennen. Wat het OVC nog persoonlijker maakt: je mag je eigen route kiezen. Wil je graag heel goed Engels leren? Houd je van sport, techniek of kunst? Volg je de hele dag het nieuws? We helpen je om jouw talent te ontwikkelen. Daarvoor zijn onze talentklassen

Klaar voor later: toekomstgericht

Jouw toekomst? Die begint op het OVC. Bij ons op school krijgt jouw talent de ruimte. Stap voor stap leren we je zelfstandig werken én goed samenwerken met anderen. Computers en online media gebruiken we om de lessen nog beter te maken. Contacten met het buitenland helpen je andere mensen en culturen te begrijpen. We zijn dan ook niet voor niets een UNESCO-school. Na jouw schooltijd op het OVC ben je helemaal klaar voor je toekomst.