Jij doet ertoe

Op het Oostvaarders College heb jij keuze. Veel keuze: een opleiding voor havo, atheneum of VWO+, een keuze in Frans, Duits en Spaans, vijf verschillende talentklassen, veel keuzevakken in de bovenbouw, allerlei culturele activiteiten, debat- en sporttoernooien en excursies. Voor jou betekent dat dat jij kunt kiezen wat het beste bij jou past, dat je jouw talenten kunt ontwikkelen. Dat vinden wij belangrijk, want voor ons doe jij ertoe! 

Dat wij dit allemaal aan kunnen bieden maakt het Oostvaarders College uniek in Almere. Als je voor het OVC kiest zal je merken dat je docenten het ook geweldig vinden dat jij voor hun talentklas of hun culturele activiteit gekozen hebt.  

Er is zoveel mogelijk omdat wij met ruim 1500 leerlingen voor een havo-vwo school best groot zijn. Dat wij zo groot zijn, is de eerste maanden nog even wennen. Daarna vind je het eigenlijk heel gewoon. Leerlingen van het OVC blijken zich veilig en thuis te voelen op het OVC. Op het OVC kun je gewoon jezelf zijn en er zijn zeer waarschijnlijk wel een paar vrienden of vriendinnetjes die echt bij jou passen.