ICT op het OVC

In vrijwel alle organisaties waar je in de toekomst gaat werken, speelt ICT een grote rol. Daarnaast kun je met behulp van ICT meer op je eigen niveau en eigen tempo werken. ICT is daarmee een middel waarmee het OVC je beter kan voorbereiden op jouw toekomst. Daarom neemt ICT in ons onderwijs een belangrijke plaats in. 

Laptops als leermiddel

We maken gebruik van laptops als leermiddel. Onze leraren in de onderbouw zijn ervan overtuigd dat de laptops helpen bij het nog beter maken van hun onderwijs. Bovendien maakt het de les leuker. Je hoeft niet alleen naar je leraar te luisteren, maar doet zelf actief mee. Bijvoorbeeld door het zoeken, delen of bewerken van informatie als je met klasgenoten werkt aan een opdracht. En maak je opdrachten samen met de internationale scholieren? Dan is een laptop wel zo handig. Wel blijven we ook onze papieren leerboeken belangrijk vinden. Boeken gebruiken we dus ook in alle klassen. 

Eigen laptop

Om laptops zo goed mogelijk in te zetten, nemen alle nieuwe brugklasleerlingen een eigen laptop mee. We hebben afspraken gemaakt met een aanbieder van laptops. Op die manier hebben jij en je ouders ook de mogelijkheid om een laptop te ‘huurkopen’, voor een maandelijks bedrag inclusief verzekering en servicecontract.

Kijk hier voor de minimale eisen, de voor- en de nadelen.