Atheneum

Na groep 8 kun je op het OVC havo, atheneum of gymnasium doen. We vinden het belangrijk dat jij doet wat bij je past. Daar voel jij je het fijnst bij. Het gaat niet alleen om je groep 8 advies en eindtoetsscore (CITO, IEP, etc.), maar ook om wie je bent en om hoe jij het liefst leert!

Brugklas

Het eerste jaar noemen we de brugklas. Met een havo-advies kom je op het OVC in een havo-klas. Na het eerste jaar bestaat de mogelijkheid op te stromen naar het atheneum. Met een VWO-advies kom je in een atheneum- of gymnasiumbrugklas.

Atheneum

Ben je dol op theorie? Leer je makkelijk en graag? Dan past het atheneum misschien goed bij jou. Het atheneum is een VWO-opleiding. VWO betekent ‘voorbereidend wetenschappelijk onderwijs’. Maar dat betekent niet dat je na het VWO naar de universiteit moet. Of dat je in de wetenschap moet gaan werken. Je kunt alle kanten op. Het atheneum duurt zes jaar. Hou je van een uitdaging en zet je graag een stapje meer? Dan kun je kiezen voor de Plusklassen. Wat dat precies inhoudt? Dat lees je hier.