NK Debatteren: een geslaagde dag!

NK Debatteren: een geslaagde dag!

Het debatteam van het OVC was pas de donderdag ervoor volledig samengesteld. Het betrof ook nog eens een volledig onbekende vorm van debat: Brits – parlementair 4 tegen 4 debatten. Ondanks de schaarse voorbereidingstijd en de nieuwe opzet heeft het OVC-team een noemenswaardige prestatie geleverd.

Dirkje Sluijs, Timo Beerman, Ayla Duijnker en Shine Djojosoetirko (6vwo) zijn het debat aangegaan met debatscholen van hoog niveau, zoals het Etty Hillesum Lyceum en het Vossius Gymnasium. Hierbij dienden Lisa van Gils en Bente Jonker (5havo) als leerling-juryleden.

Dirkje Sluijs wist op plaats 31 van de 189 te eindigen in de categorie beste sprekers. Zeker een compliment waard. Hoewel de leerlingen niet door zijn naar de finale, zijn ze zeer tevreden met hun debatten. Eigenlijk meegegaan als begeleider, werd ik, wat ik persoonlijk een grote eer vond, gevraagd om te jureren bij een paar rondes. Voor iedereen een geslaagde dag dus.

Opgewarmd en in de stemming voor de komende wedstrijden, zullen wij hard trainen om 10 februari 2020, bij de voorronde van Op Weg Naar Het Lagerhuis, haast traditiegetrouw, onze naam hoog te houden.

Tony Gajadien, klassieke talen en coach debatteam