Open dag druk bezocht

Open dag druk bezocht

Het OVC was dit jaar in het rijtje Almeerse scholen als eerste aan de beurt om mensen die voor de schoolkeuze staan te ontvangen. Feit is dat veel Almeerders de weg naar onze havo/vwo - school wisten te vinden. De parkeerplaatsen voor zowel auto’s als fietsen waren overvol en de hele ochtend liep de bezoekersstroom gestaag door.

Vrijwel alle medewerkers waren ingezet en zeker driehonderd leerlingen waren bereid om als gids of hulp deze zaterdag tot een succes te maken. De school was in vol bedrijf met allerlei activiteiten in lokalen en gymzalen. Een greep uit het aanbod. Proeflessen wetenschapsoriëntatie, Cambridge Engels en het vak Classics in de sinds dit jaar nieuwe VWO Plusklassen. Leerlingen die vertelden over internationale thema’s en activiteiten op deze Unesco Global Citizen School. Laboratoriumproefjes, een wiskunde escaperoom, robotica en een spaghettibrug bouwen bij de Talentklas Science. Het medezeggenschapsspel bij de leerlingenraad. Informatie over het gebruik van laptops in de klas. Muziekinstrumenten bespelen, een expositie en een workshop ‘stilleven tekenen’ bij de Talentklas Kunst. Een taaldorp met gezellige hapjes en drankjes en leerlingen in klederdracht. Spelletjes en opdrachten bij de Talentklas Cambridge Engels. Uiteenlopende sportactiviteiten bij de Talentklas Sport. En aan het werk als ‘geheim agent’ of een foto laten maken in de ‘green corner’ studio bij de Talentklas I AM (informatie, actualiteit en maatschappij).

In de aula stond een aantal muzikaal getalenteerde OVC-leerlingen op het podium. Bezoekende leerlingen konden ook meedoen aan een rebus/puzzeltocht met als beloning voor de oplossing een geodriehoek. De uil uit ons logo was inspiratie voor een feestelijk ballonkunstwerk. Ouders konden bij het centraal informatiepunt met al hun vragen terecht onder het genot van koffie, thee of fris. Bij Leerlingondersteuning kon men veel te weten komen over zorg en specifieke begeleiding van leerlingen. Kortom, voor elk wat wils.

Veel bezoekers vertrokken uiteindelijk met een blij gezicht en riepen ‘tot ziens’. Inmiddels zijn we druk bezig met het verwerken van alle aanmeldingen.