Gezonde kantine

Gezonde kantine

OVC SCHOOLKANTINE KLAAR VOOR 2020!

Jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Zij brengen hier immers een groot deel van hun tijd door. Een gezond eetpatroon ontwikkelen, wordt gestimuleerd door ze te laten ervaren dat gezond eten heel lekker en gewoon is.

In april hebben wij de Gouden Schoolkantine Schaal 2019 uitgereikt gekregen!

Onze kantine voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijnen Gezondere Kantines.

Ieder jaar brengen wij het aanbod in de kantine in kaart met de Kantinescan en rapporteren we de uitkomst aan de directie.

We zorgen ervoor dat de gezonde producten een aantrekkelijke uitstraling hebben, zodat het de verleiding tot een betere keuze vergroot. Deze betere keuzeproducten worden zowel in de machine, op de counter, in de vitrine en bij de kassa opvallend en als eerste of zelfs enige gepresenteerd.

Uiteraard wordt er groente en fruit aangeboden. Denk hierbij aan lekkere snoeptomaatjes, mini-komkommers en fruitsalades. Ook wordt er gratis water aangeboden middels watertappunten. Het aandeel ‘betere keuzeproducten’ zal minimaal 60 % zijn.

Wil je meer weten over de gezonde schoolkantine? Klik dan hier. (https://gezondeschoolkantine.voedingscentrum.nl/nl.aspx).