Talentklassen

Jouw talent. Daar draait het om op het OVC. We helpen je dat talent te ontwikkelen. Bij ons op school kun jij daarom je eigen route kiezen. Daarvoor zijn onze talentklassen. Een talentklas volg je tijdens de eerste drie jaar van je opleiding. Daar maken we tijd voor in het rooster. Lees snel verder en maak kennis met de vijf talentklassen!

Talentklas Science

Houd je van techniek en lijkt het je leuk om onderzoek te doen? Wil je weten waarom het gras groen is, of hoe het weer ontstaat? Dan is onze talentklas Science echt iets voor jou. Je leert proeven doen, verslagen maken en presenteren. We gaan ook aan de slag met robotica en forensische technieken (CSI). In deze talentklas leer je met je hoofd en je handen. Zo kom je steeds meer te weten over de aarde en het heelal.

Talentklas Cambridge Engels

In onze talentklas Cambridge Engels leer je snel en goed Engels. Zodat je die songteksten van je favoriete artiest opeens veel beter snapt. Of zodat je later in het buitenland kunt gaan studeren. Direct in het eerste jaar maken we een excursie naar het Engelse Canterbury. Na drie jaar kun je meedoen aan een officieel FCE-examen van de Universiteit van Cambridge. Het certificaat blijft je hele leven geldig.

Talentklas Sport

Vind jij gym het leukste vak en ben je niet bang voor een beetje spierpijn? Kies dan voor de talentklas Sport! Hier werk je aan conditie en kracht. Je maakt kennis met veel verschillende sporten, van padellen, hiphopdans en sportklimmen tot rugby en zeilen. Ook doen we met de sportklas mee aan de Junior Challenge. Je hoeft geen topsporter te zijn voor deze talentklas. Lol in bewegen is het allerbelangrijkste.

Talentklas Kunst

Fotograferen, dansen, schilderen, muziek maken of toneelspelen: in onze talentklas Kunst is plek voor alle creatieve talenten! Je krijgt les van je eigen leraar, maar ook van professionele kunstenaars. Natuurlijk gaan we regelmatig op stap. Met de talentklas Kunst maak je excursies naar film, theater en musea.

Talentklas I AM (Informatie, Actualiteit en Maatschappij)

Volg je graag het nieuws? Ben je nieuwsgierig en geef je graag je mening? Dan voel jij je thuis in de talentklas I AM! Hier leer je debatteren, bloggen en presentaties maken. Door de lessen en opdrachten groeit je creativiteit. Ook leer je goed samenwerken en kritisch denken. Met excursies gaan we op bezoek bij onder meer Beeld en Geluid in Hilversum.