Havo en vwo

Na groep 8 kun je op het OVC havo of vwo doen. We vinden het belangrijk dat jij doet wat bij je past. Daar voel jij je het fijnst bij. Het gaat niet alleen om je CITO-score, maar ook om wie je bent en om hoe jij het liefst leert!

Brugklas

Het eerste jaar noemen we de brugklas. Met een havo-advies kom je op het OVC in een havo-klas. Na het eerste jaar bestaat de mogelijkheid op te stromen naar het atheneum.

Havo

Havo betekent ‘hoger algemeen voortgezet onderwijs’. De opleiding duurt vijf jaar. Je krijgt ongeveer dezelfde vakken als op het vwo, maar de stof gaat iets minder diep. Daardoor kun je sneller aan de slag. Vind je leren leuk, maar houd je ook van doen? Dan past havo waarschijnlijk goed bij jou. In alle havo-brugklassen werken we  met laptops. Daar krijg je goede begeleiding bij. Zo kun je lekker werken, in je eigen tempo. En om goed te kunnen bepalen wat je na je havo gaat doen, volg je in de bovenbouw een echte stage. Dat is bijzonder aan het OVC en een goede voorbereiding voor na je schooltijd!

Vwo

Ben je dol op theorie? Leer je makkelijk en graag? Dan past het vwo goed bij jou. Vwo betekent ‘voorbereidend wetenschappelijk onderwijs’. Maar dat betekent niet dat je na het vwo naar de universiteit moet. Of dat je in de wetenschap moet gaan werken. Je kunt alle kanten op. Atheneum en gymnasium zijn soorten vwo. Allebei de opleidingen duren zes jaar. En hou je van een uitdaging en zet je graag een stapje meer? Dan kun je kiezen voor de Plusklassen. Wat dat precies inhoudt? Dat lees je hier. 

Het gymnasium op het OVC: eigentijds en klassiek

Op het gymnasium krijg je dezelfde vakken als op het atheneum. Wel krijg je een paar extra vakken. Al vanaf de brugklas doe je Latijn en (oud-)Grieks. Heb je een VWO- advies en duik je graag ergens diep in? Ben je geïnteresseerd in de taal en cultuur van de Grieken en Romeinen? Dan is het gymnasium iets voor jou. Over het gymnasium op het OVC lees je hier meer. Alle gymnasiumklassen op het OVC zijn ook Plusklassen. Daar lees je hier meer over.