Topprestaties bij Olympic Moves 2022

Topprestaties bij Olympic Moves 2022

Het grote evenement Olympic Moves met 6000 finalisten in 18 verschillende sporten wordt sinds 2017 gehouden op Papendal. Daarvoor vanaf 2005 in Amsterdam. Het OVC nam dit jaar na voorrondes in november (onze eigen OVC Cross) en in maart (regionale finale Almere) deel aan drie verschillende sporten: veldloop, atletiek en streetbal.

Op deze lesvrije dag werd vertrokken met een gevulde bus, waaronder een volledige bezetting voor de veldloop (8 teams). De atleten gingen met docent Marc van den Heuvel naar Ede en de streetballers met Mark Brands naar Nijmegen. De veldlopers bleven op Papendal.

Derde van Nederland bij atletiek meerkamp

Bij de atletiek heerste er een zeer gezellige en gemoedelijke sfeer onderling. Teams moedigden elkaar aan en gunden elkaar de overwinning. De jongens begonnen met hun beste onderdeel vortex werpen en het OVC veroverde een mooie tweede plaats. De dames begonnen direct met de 100 meter sprint waarbij al duidelijk bleek hoe hoog het niveau was. Het Nassau College uit Drenthe was onbetwist de beste, maar het OVC verwierf op dit onderdeel toch een vierde plek. De heren gingen daarna verspringen en daar bleek veel verschil te zijn met de andere teams met veel echte atleten in de gelederen. Daar zakte ze van plek 2 naar plek 5. Maar na winst bij het kogelstoten waren ze terug op de derde plek. Dan weer met de sprint en de 4 x 100 meter terug naar de vijfde plek, ondanks knappe prestaties. De dames bleven het goed doen bij vortex en kogelstoten en stonden vlak voor de beslissende estafette op een podiumplaats. Met een uiterste krachtsinspanning werd deze behouden en plaatste dit team zich als derde van Nederland!

Veldloop met prima sfeer

Bij de veldloop was het OVC in de jaren voor 2017 altijd een vaste prijswinnaar met zowel individueel kampioenen als met de teams en ook de scholenprijs werd meerdere keren veroverd. Dit jaar was er geen tijd gespendeerd aan extra trainen en het niveau lag, ook door corona, in algemene zin lager. In behoorlijk grote startvelden bleken we niet helemaal voorin mee te kunnen doen. Wel was ook hier de sfeer uitstekend en iedereen moedigde elkaar aan. Daarnaast was er een leuke deelname mogelijk aan een “try-out” programma van allerlei aparte sporten. Individueel waren er mooie klasseringen bij de meisjes leerjaar 3. Individueel vielen bij jongens van leerjaar 3 (Bjorn Engel) en de categorie jongens bovenbouw (Lars Molenkamp) maar net buiten het podium met een vierde plaats. Bij de teams kwamen de meisjes leerjaar 3 op de vierde plaats, de jongens van leerjaar 3 op de tweede plaats en de jongens van het schoolteam op de derde plaats. Wellicht volgend jaar toch weer wat extra trainingen?!

Streetbal jongens Nederlands kampioen

Tenslotte wisten er nog vier jongens uit 1A2 met leuk en goed spel te winnen bij het streetbal in Nijmegen. Onder de bezielende leiding van Mark Brands deden ze exact hetzelfde als tijdens de voorronde met als resultaat een prachtige eerste plaats.

Met dank aan onze enthousiaste LO-sectie die toch maar steeds bereid is lange dagen te maken voor sportieve activiteiten op het OVC.

Voor de uitslagen ga naar:

www.atletiek.nu en www.hardloopuitslagen.nl