Thema-avond donderdag 12 oktober 2017 over Alcohol, drugs en opvoeding

Thema-avond donderdag 12 oktober 2017 over Alcohol, drugs en opvoeding

Donderdagavond 12 oktober 2017 organiseert de ouderraad van het Oostvaarders College in samenwerking met Tactus Verslavingszorg een thema-avond voor ouder(s) en verzorger(s). De thema-avond vindt plaats in de aula van het Oostvaarders College van 19.30 uur – 21.00 uur. De deuren zijn open om 19.00 uur. Aanmelden kan via OuderraadOVC@gmail.com.

Jongeren zijn nieuwsgierig, zoeken grenzen op. Soms gaan ze daar ook overheen. Daar is niets mis mee, het hoort bij opgroeien. Tegelijkertijd maakt het jongeren kwetsbaar als het gaat om gebruik van middelen als tabak, alcohol en drugs.

Uit onderzoek blijkt dat ouders veel invloed kunnen uitoefenen op risicovol gedrag van hun kind, waaronder roken, drinken, drugsgebruik en overmatig beeldschermgebruik. Maar hoe ga je als ouder(s)/verzorger(s) om met de kwetsbaarheid van je kind? Wat zijn nou eigenlijk de risico’s van middelengebruik in de pubertijd? Welke boodschap geef je mee? Welke afspraken kun je maken?

Tijdens de thema-avond krijgt u informatie over alcohol, drugs, pubers en opvoeding. Uiteraard krijgt u ook gelegenheid om vragen te stellen en om met andere ouders in gesprek te gaan.