Regionale finale Olympic Moves

Regionale finale Olympic Moves

En uiteraard nam het OVC weer met een brede delegatie deel. En behalve deelnemen waren we ook weer aan de beurt om opnieuw het atletiektoernooi met behulp van onze BSM leerlingen 5H en extra hulp van 5V/4H BSM, zo goed mogelijk te organiseren.

Vier voetbalteams, vijf streetbalteams en zes atletiekteams probeerden de sportieve eer hoog te houden en zich te plaatsen voor de landelijke finale op 8 juni in Papendal. Voor het eerst zal de landelijke finale gehouden worden op en rondom het nationale topsportcentrum!

Bij het voetbal speelden de teams uit de 1e klas jongens en meisjes leuk mee, behaalden het schoolteam jongens voor het eerst de halve finale en wonnen onze toppers van het schoolteam meisjes opnieuw het toernooi en mogen dus weer naar de landelijke finale!

Bij het streetbal ongeveer hetzelfde verhaal. De teams uit de eerste klas die het beste waren van het interne streetbaltoernooi speelden leuk mee, maar kwamen tekort voor een finale plaats. Het jongens schoolteam won echter opnieuw en mag nog één keer naar de landelijke finale.

Ten slotte het atletiek. Het was weer een feest om op de atletiekbaan te zijn. Met 290 deelnemers was het goed gevuld en de BSM leerlingen verzorgden met het jureren en verwerken van de uitslagen het toernooi uitstekend.

Daarnaast was er een prachtig sportief succes. Alle 6 teams behaalden de finale waarbij de teams M3/4 zelfs een 1e plaats haalden. J3/4 werden 2e en J1/2 3e. Zelfs het op het laatste moment samengestelde M1/2 team haalde de finale net met een 5e plek!

Individueel was er ook een (extra) klassement waarbij het OVC ook weer liet zien geweldige individuele atleten te hebben. Winnaar van de totaal zes klassementen waren Gwen Reuver (M-school), Sarah van Tuijl (M3/4), Milen Galavazi (M1/2) en Justin Labrijn (J1/2). Mooie 2e plekken waren er voor Micha Groen (J3/4), Isa van Heezik (M3/4) en Dylan Quatfass (J school). En dan te bedenken dat er 290 atleten actief waren op deze middag!

Marc van den Heuvel

Coördinator Olympic Moves