OVC debatteam in top 3 van Nederland

OVC debatteam in top 3 van Nederland

Na een gelijk opgaand eerste debat over niet-bewezen geneesmiddelen, wist Janine Venema (6V) met haar rust en kalmte het 1 tegen 1 debat te winnen waarin ze predikte dat actievoeren helpt voor een beter klimaat. Ook in het laatste debat over het legaliseren van softdrugs wist het OVC-team het verschil te maken. De jury was enorm te spreken over onze samenwerking, geloofwaardigheid en realisme.

In de aansluitende halve finales plaatste het OVC zich helaas niet voor de finales. Het OVC had volgens de jury wel uitzonderlijke kwaliteiten op het gebied van samenwerking en variëteit van argumenten. Ook mag gezegd worden dat het CCC geen partij was voor Zoie van Oosterom (5V) in haar 1-1 met haar parate kennis en gevatte reacties op het gebied van EU-recht. Met een uitslag van 4-3 en de complimenten van de jury kan het OVC zich met opgeheven hoofd scharen onder de top 3 beste debatteams van Nederland.

De wedstrijd was voor het OVC echter nog niet gestreden, want onze Sara en Zoie werden allebei door de jury geselecteerd om te strijden in het ‘all-starteam; een team bestaande uit de grootste talenten van de afgelopen rondes die uiteindelijk tegen elkaar de tv-finale spelen. Sara kon uiteindelijk op 6 mei stralen op tv en wist onder meer te overtuigen in een debat met Joost Eerdmans van Ja21.

Het OVC-debatteam bestond uit: Aafreen Alibux (5V), Joni Venema (4H), Konrad Veenenbos (6V), Lucas Mol (6V), Sara Chamrouk (5V), Jesper Veenstra (5V), Zoie van Oosterom (5V), Arjan Dubié (5V), Janine Venema (6V) en Vera Vinjé (5V).

Tony Gajadien en René Wiering, debatcoaches