Opening nieuwe mediatheek

Opening nieuwe mediatheek

Wij bouwen aan goed onderwijs in Almere. Onderdeel daarvan is dat er op dit moment wordt gewerkt aan een fijne, moderne leeromgeving. De begane grond en eerste verdieping zijn onlangs al helemaal vernieuwd. Volgend schooljaar zal de hele school klaar zijn.

De inmiddels vernieuwde mediatheek maakt leren nog comfortabeler en prettiger. Niet alleen worden de materiaalkeuzes voor leerlingen en medewerkers vergroot, ook wordt de mediatheek steeds meer een multifunctionele ontmoetings- en werkplaats. Regelmatig krijgen er hele klassen les op de vaste computers. Er zijn vaker dan voorheen docenten die voor een gesprek met een leerling afspreken in de mediatheek. Veel leerlingen vinden hier tijdens hun drukke schooldag tussendoor ook rust aan ‘stiltetafels’ en in leeshoeken en kunnen zo geconcentreerd aan het werk met schoolopdrachten.

De officiële opening van de mediatheek zal bestaan uit speeches van de burgemeester, de directeur van de bibliotheek en de rector van het OVC. Ook zal een leerling van het OVC voorlezen uit een zelf gekozen boek en wordt de intensieve samenwerking met de bibliotheek onder het voetlicht gebracht. Die samenwerking is sinds januari uitgebreid met een koeriersdienst, waarbij drie keer per week materialen van de bibliotheek naar school worden gebracht en weer geretourneerd. De materialen van de mediatheek zijn ook te lenen en in te leveren bij alle filialen van de bibliotheek in Flevoland. De mediatheek op school heeft een kleine vaste collectie van materialen, maar krijgt daarnaast twee keer per jaar een wisselcollectie van 100 boeken van de bibliotheek.