Oog voor elkaar op Paarse Vrijdag

Oog voor elkaar op Paarse Vrijdag

Rector Mark Manders riep op elkaar te zien zoals wij zijn en te genieten van verschillen. Medewerkers deden bij teamvergaderingen een paars mondkapje op en daarvan werd via Zoom een foto gemaakt. Dit resulteerde in een fotocollage die ook naar de krant ging. De regenboogvlag wapperde bij de ingang van het schoolplein. Bovendien was diversiteit op deze dag gespreksonderwerp in een aantal mentorlessen.

De jaarlijkse aandacht voor Paarse Vrijdag is ook om een hart onder de riem te steken bij onze LGBTQ-leerlingen. Vaak is het voor de buitenwereld onzichtbaar waar deze leerlingen mee rondlopen. Daarnaast merken ze, net zoals wij, in verschillende media de toenemende intolerantie die er in de wereld en ook in Nederland is. Dit kan maken dat ze daardoor kwetsbaarder raken. Het is van groot belang dat ze ervaren dat ze niet alleen zijn, dat ze elkaar zien en dat wij er voor ze zijn.

Deze dag is er om uit te stralen dat het niets uitmaakt wie of wat je bent. Je bent gewoon welkom zoals je bent en je doet ertoe. Als docenten van een diverse school kunnen we op deze manier al onze leerlingen laten zien dat we achter deze boodschap staan