Nieuwe mediatheek feestelijk geopend

Nieuwe mediatheek feestelijk geopend

De nieuwe mediatheek van het Oostvaarders College is op 15 oktober feestelijk in gebruik genomen. Franc Weerwind, burgemeester van Almere, leende het eerste boek uit aan een leerling en sprak over het belang van lezen in de ontwikkeling van jonge mensen.

Annerie Brenninkmeijer, directeur van de openbare bibliotheek (denieuwebibliotheek), was ook van de partij. Zij gaf aan dat het OVC pas de derde school in Almere is die een koeriersdienst met de bibliotheek heeft geregeld en roemde daarmee de voortvarendheid van rector Mark Manders. Drie keer per week worden materialen van de bibliotheek naar school gebracht en weer geretourneerd. De materialen van de mediatheek zijn ook te lenen en in te leveren bij alle filialen van de bibliotheek in Flevoland. De mediatheek op school heeft een kleine vaste collectie van materialen, maar krijgt daarnaast twee keer per jaar een wisselcollectie van 100 boeken van de bibliotheek.

In de mediatheek van het Oostvaarders College zijn tal van gezellige hoeken gemaakt waar leerlingen tijdens de schooldag tot rust kunnen komen met een zelfgekozen boek. Ook zijn er stiltetafels en vaste computers waar geconcentreerd gewerkt kan worden aan schoolopdrachten. Het OVC werkt daarmee aan een fijne, moderne leeromgeving. De begane grond en eerste verdieping zijn onlangs al helemaal vernieuwd. Volgend schooljaar zal de hele school klaar zijn.

In opdracht van denieuwebibliotheek heeft de Clipjesfabriek dit filmpje gemaakt:

opening nieuwe mediatheek