Nederlands Scholieren Roei Kampioenschap

Nederlands Scholieren Roei Kampioenschap

Inmiddels doet het OVC al weer 10 jaar mee. Vorig jaar behaalden we voor het eerst een Nederlandse titel. Een deel van de winnaars van vorig jaar, aangevuld met BSM 4VWO leerlingen en een paar Havisten verschenen namens OVC aan de start.

Uiteindelijk werd het weer een prachtige dag waarbij ons vooral de saamhorigheid en het enthousiasme van onze leerlingen opvielen.

Mix C4 kwam in de A finale (beste 6 boten). Helaas was de energie en het tempo in de A-finale niet zoals vorig jaar en eindigde de boot op een 6e plek met 2.13.62. Doel was het eigen schoolrecord scherper stellen wat in de trainingen al bijna gelukt was. Wellicht kunnen ze volgend jaar nog een poging wagen.

Dames C4 haalde ook de A-finale en kwam daar tot een mooie 5e plaats met een nieuw schoolrecord van 2.12.39.

De beide heren C4 boten kwamen twee keer in actie met wisselend succes. De op papier snelste boot OVC 1 stelde in de plaatsingswedstrijd wat teleur met 2.12.32. Helaas geen A-finale maar in de B-finale lukte het wel en deze werd winnend afgesloten met een mooie tijd van 2.05.77. Snelste OVC tijd van de dag en een medaille voor de winst!

Het andere herenteam roeide in de plaatsingswedstrijd naar een mooie tijd van 2.09.81. En dat ondanks een behoorlijke snoek onderweg! Een behaalde A-finale als resultaat! Helaas ging het in de finale mis en kwam de boot bijna stil te liggen. Met 2.11.59 was dat goed voor een 5e plaats.

Daarnaast werd er nog deelgenomen aan de Ergo Team Challenge; 2 kilometer op de ergometer die zo snel mogelijk als estafetteteam moest worden afgelegd. Ook hier werd een mooi resultaat behaald met totaal een 3e tijd.

Al met al weer een prima afsluiting van dit sportoriëntatie onderdeel (SOK) voor BSM. Speciale dank aan onze geweldige instructeurs van studentenvereniging Argon onder leiding van docente Nicole van der Land en ook aan subsidieverstrekker De Schoor!

Marc van den Heuvel, coördinator BSM