Leerlingen IAM ambassadeur van Young Impact

Leerlingen IAM ambassadeur van Young Impact

Unescothema: Wereldburgerschap

Hoe vaak krijg je niet de vraag: wat wil je later worden? Maar hoezo moet je iets worden, je bent toch al wat? En waarom ‘later’ terwijl er nu al zoveel te doen is? De wereld wacht niet, dus waarom zouden wij?

Wat is Young Impact?

Young Impact is een jongerenbeweging die de wereld nu aan het veranderen is. Zij roepen niet dat dingen anders moeten, zij laten zien dat het kan!

Young Impact heeft een inspirerend programma en helpt onze IAM leerlingen ontdekken wat zij willen veranderen in de wereld en welke talenten en tools je kunt inzetten om dat te doen. Young Impact is geinspireerd door WE Day, een beweging van meer dan 2 miljoen jongeren met als doel om samen de wereld te verbeteren. Als zij dit kunnen, dan kunnen wij het natuurlijk ook.

De talentklas IAM hebben we aangemeld bij Young Impact. Op woensdag 25 januari vond de kick-off plaats voor leerjaar 1 en leerjaar 2.

     

Na de kick-off volgde een door Young Impact trainers gegeven workshop tot ambassadeur van Young Impact. De leerlingen maakten met verschillende 21st century skills een verdiepingsslag zodat zij een voortrekkersrol kunnen vervullen tijdens de challenges op school.

Leerdoelen:

Scholieren leren hun sterke punten kennen

Ze weten dat ze op verschillende niveaus impact kunnen hebben

Door training van vaardigheden als samenwerken en organiseren zijn ze geactiveerd om in actie te komen voor wat zij belangrijk vinden.

Aan het eind van de workshop vatten ze dit samen in een pakkende videoboodschap (vlog). Bekijk hier vlog 1, vlog 2 en vlog 3.

De organisatie denkt mee over wat jij wilt veranderen in de wereld en hoe je dat het beste kunt doen. Wat wil je? Wat kun je? Wat zullen we samen veranderen? Het resultaat is een challenge waarin we een probleem aan gaan pakken. Van een pop-up buurtcentrum voor mensen die veel alleen zijn tot een klimaatmars. Bedenk het zo gek als jij wilt.

Ons succes gaan we op dinsdag 30 mei 2017 vieren tijdens Young Impact Celebration in het Ziggo Dome samen met zo’n 10.000 jongeren. Een waanzinnig feest met (inter)nationale iconen, artiesten en live inspiratie voor nog meer positieve verandering. Iedereen die in actie is gekomen via Young Impact maakt kans om bij dit evenement te zijn. Je kunt geen kaartje kopen voor dit feest, maar wel een ticket verdienen door iets positiefs te betekenen voor een ander, de buurt, de stad of de wereld.

Tijdens Celebration zullen ook de Young Impact Awards worden uitgereikt, zodat inspirerende jongeren in de spotlight kunnen worden gezet.

Hendrien Exel