Introductiedagen voor onderbouwleerlingen

Introductiedagen voor onderbouwleerlingen

De leerlingen van leerjaar 1 konden hun laptops ophalen en verspreid over de drie dagen werd met alle leerlingen een individueel startgesprek gevoerd. Zij kregen van hun mentor een les over ICT basisvaardigheden met uitleg over onze elektronische leeromgeving zoals het rooster en leerlingportaal. Er was een voorlichtingsles ‘Identiteit’ door Oké op school ter bevordering van een positieve sfeer in de klas. Ook was er een excursie naar de Buiten Boys onder het genot van een waterijsje. Elke klas uit leerjaar 1 kreeg op vrijdag twee creatieve workshops. Kleinkunstig was ingeschakeld voor het geven van deze workshops. Een greep uit de activiteiten: Cartoon tekenen, Djembé, Braziliaanse Percussie, Goochelen, Zeefdrukken en Streetbeats.

Leerjaar 2 kreeg onder meer mentorles met aandacht voor de ‘nieuwe’ klas door middel van een kennismakingsspel en uitleg over het verloop van het schooljaar. Ook met deze leerlingen werden individuele startgesprekken gevoerd. Vermakelijke onderdelen bestonden uit het maken en filmen van een kettingreactiebaan met dominostenen, jongleren en dansen onder begeleiding van externe docenten.

Leerjaar 3 ging met de fiets naar het SEC Outdoorpark waar de leerlingen deelnamen aan een actief programma gericht op teambuilding, met onderdelen als: boogschieten, boerengolf, vlotvaren en junglebruggen. Startgesprekken werden ook in leerjaar 3 gevoerd en er waren onderdelen rond loopbaanoriëntatie met o.a. het spel ‘Hoe ben ik?’ en het ‘Materialenspel’. De voorstelling iSocial van theatergroep Zwerm over de wereld van internet en social media maakte het plaatje compleet.