Eerste plaats scholierentriathlon 2021

Eerste plaats scholierentriathlon 2021

Ondanks de strenge toelatingsprocedure (vaccinatie bewijs of negatieve PCR test van maximaal 24 uur oud) waren er ruim 50 van de 57 ingeschreven OVC leerlingen aanwezig! Door verbouwing aan de wegen voor de Floriade was helaas het fietsonderdeel geschrapt, waardoor het geen triathlon was maar een “Swim (380 meter) - Run (4,2 kilometer)”. Onder een strakblauwe hemel en een heerlijk zonnetje doken de leerlingen het water in om een prestatie van formaat neer te zetten.

Voor veel leerlingen was het tevens de eerste keer dat ze meededen aan dit evenement. Vooraf was er nogal wat spanning te bespeuren en die was vooral gericht op de af te leggen zwemafstand in het buitenwater. Deze beproeving werd echter door iedereen meer dan goed doorstaan en de energie die daarna nog over was, werd gebruikt om zoveel mogelijk mensen te passeren bij het looponderdeel. Vol trots namen de leerlingen bij de finish hun medaille en finish-shirt in ontvangst om na schouderklopjes en applaus van de docenten, uitgeput op een bankje op adem te komen.

Naast de minder ervaren deelnemers deden ook onze triathlon- toppers weer mee. De strijd om het eremetaal barstte bij de eerste krachtige zwemslagen in volle hevigheid los. En met succes!

Senna Plasschaert (4V BSM), sinds de zomervakantie ook Nederlands kampioen in zijn leeftijdscategorie, behaalde met een tijd van 22.39 minuut de eerste prijs bij de jongens onder de 16 jaar. Mauro Dieters (6V BSM), de winnaar van de laatste versie in 2019, werd in de categorie 16+ nu derde in een tijd van 21.07 seconden. Verder eindigde Bjorn Engel 3A1 (11e), Kenzo Dieters 3A1P (16e) en Jiri Dissen 5H2 (18e) in de top 20 overall.

Het eerste OVC- meisje dat over de finish kwam was Julia Pauw (4V BSM) (21e bij de dames en 77e overall) in een mooie tijd van 35.03.

De 10 beste tijden per school werden zoals altijd bij elkaar op geteld en daarbij kwam na jarenlange hegemonie van daltonschool Helen Parkhurst nu onze school weer als grote winnaar uit de bus! Het OVC weer op de hoogste sportieve trede!

Al met al een mooie dag met fantastische sportieve prestaties van iedere deelnemer.

De wisselbeker zal eerdaags te bewonderen zijn op school.

Zie de webpagina met onderstaand adres voor de uitslagen en tijden.

https://results.sporthive.com/events/6841436737031469312/races/479157

Namens de sectie LO, Mark Brands en Anke Heijungs