Docent Rene Wiering genomineerd voor CICERO Jaarprijs 2017

Docent Rene Wiering genomineerd voor CICERO Jaarprijs 2017

Voor de vierde keer zal deze Award worden uitgereikt. Traditioneel wordt op Oudejaarsdag bekend gemaakt wie de winnaar is.

René Wiering is docent maatschappijleer en filosofie. Al jarenlang besteedt hij in zijn vrije tijd veel aandacht aan het opzetten van debat- en retoricalessen op onze school. Hij stimuleert zijn leerlingen ook om aan debattoernooien mee te doen. René is bovendien één van de initiatiefnemers van het OVC Almeers Basisscholierendebattoernooi waarbij hij dus ook al jonge kinderen stimuleert om bezig te zijn met spreken in het openbaar, argumenteren en overtuigen.

Allemaal vaardigheden waar iedere jongere nooit te vroeg mee kan beginnen en waar ze ongetwijfeld in hun latere leven veel profijt van zullen hebben.

Daarnaast is René zelf ook een getalenteerd debater; met name zijn retorica is op een ongekend hoog niveau. Hij traint zelf zijn eigen vaardigheden ook minstens twee keer per maand.

De successen voor het Oostvaardercollege zijn aansprekend; de school heeft zich dankzij René Wiering bovendien geprofileerd als zéér onderscheidend ten opzichte van andere middelbare scholen in Almere en de rest van Flevoland. In 2014 werd zijn team Nederlands Kampioen in de nationale race 'Op weg naar het Lagerhuis'. Zijn teams werden in 2009, 2011, 2013, 2014 en 2016, 2017 kampioen van Flevoland. In 2011 werd ook nog de landelijke finale gehaald.

Wilt u een stem uitbrengen? Dat kan op www.denederlandsedebatclub.nl/vrijepagina/stemmen-cicero-jaarprijs-2017.