Debatteam OVC kampioen van Flevoland

Debatteam OVC kampioen van Flevoland

Het Oostvaarders College mocht zich al meerdere keren kampioen van Flevoland ( en zelfs een keer nationaal kampioen) noemen bij de grootste debat- en speechwedstrijd van Nederland. De verwachtingen waren dus wederom hoog gespannen. Op dinsdag 1 februari was het zover en streden tien OVC-leerlingen tegen andere scholen uit Flevoland.

Ook dit jaar waren er weer debatten waar je een stelling moest verdedigen of juist aanvallen, een 360 graden debat waar je halverwege het debat plotseling van voor naar tegen moest zijn en andersom, en het zogenaamde 1-1 debat waar individuele leerlingen met elkaar het debat aangaan. Stellingen gingen onder meer over alternatieve geneeswijzen, landen in de EU en de rechtsstaat en wetgeving rond social media.

Dit jaar was de voorbereiding wel wat moeilijker door een aantal coronagevallen in het team waardoor er last minute wijzigingen nodig waren. Gelukkig heeft het Oostvaarders College een groot arsenaal aan topdebaters waardoor er vrij snel nieuwe debaters aan het team konden worden toegevoegd.

Het OVC won de diverse debatten door het goede teamspel en de sterke onderbouwing van de argumenten. Dit leverde een finaleplaats op. De finale werd gewonnen op lef, enthousiasme en wederom teamwork. Met name 5vwo-leerling Sara Chamrouk imponeerde de jury met haar speech over armoede. Ze won de aparte speechwedstrijd en mag door naar de landelijke wedstrijd. De speech is binnenkort te vinden op YouTube.

Het team bestaat uit Joni en Janine Venema, Nafisa en Aafreen Alibux, Konrad Veenenbos, Lukas Mol, Sara Chamrouk (die ook de speechwedstrijd won waardoor zij ook persoonlijk verder mag in de nationale speech wedstrijd). Zoë van Oosterum, Jesper Veenstra en Neha Balgobind. De begeleiders zijn T.Gajadien en R. Wiering. Met speciale dank aan Aaliyah die meeging als begeleider.