Cambridge examens met goed resultaat

Cambridge examens met goed resultaat

Om Dickens maar eens te citeren: “It was the best of times, it was the worst of times, it was the age of wisdom, it was the age of foolishness, it was the epoch of belief, it was the epoch of incredulity, it was the season of Light, it was the season of Darkness, it was the spring of hope, it was the winter of despair.”

En toch hebben 58 leerlingen in deze turbulente tijden de motivatie weten te vinden om extra tijd, inzet en toewijding te besteden aan de voorbereiding op de Cambridge examens. We zijn dan ook heel blij dat we - net als vorige jaren - een slagingspercentage van 90% hebben bereikt. Dear students, you make us proud.

De vaksectie Engels

PS. Cambridge English wordt op het OVC al vele jaren aangeboden. Leerlingen kunnen in de onderbouw kiezen voor een talentklas Cambridge English of voor de plusklas waar dit vak integraal onderdeel van uitmaakt. Als de skills voldoende zijn ontwikkeld, kunnen onze leerlingen deelnemen aan een officieel FCE-examen van de Universiteit van Cambridge. Het certificaat blijft een leven lang geldig.

Het Oostvaarders College is één van de weinige middelbare scholen die zowel in 5vwo als 5havo Cambridge Advanced (C1) aanbiedt. De docenten Engels stimuleren de leerlingen om op te gaan voor het Cambridge Proficiency examen (C2- hoogste taalniveau). Dit had natuurlijk niet gekund zonder de stevige basis die onze leerlingen meekrijgen in de onderbouw. Het OVC biedt dus veel meer aan dan het meer gebruikelijke First Certificate (B2).