ICT op het OVC

In vrijwel alle organisaties waar je in de toekomst gaat werken, speelt ICT een grote rol. Daarnaast kun je met behulp van ict meer op je eigen niveau en eigen tempo werken. ICT is daarmee een middel waarmee het OVC je beter kan voorbereiden op jouw toekomst. Daarom neemt ICT in ons onderwijs een belangrijke plaats in. 

Laptops als leermiddel

Vanaf komend schooljaar (2017-2018) gaan we gebruikmaken van laptops als leermiddel in leerjaar 1. Onze leraren in de onderbouw zijn ervan overtuigd dat de laptops gaan helpen bij het nog beter maken van hun onderwijs. Bovendien maakt het de les leuker. Je hoeft niet alleen naar je leraar te luisteren, maar doet zelf actief mee. Bijvoorbeeld door het zoeken, delen of bewerken van informatie als je met klasgenoten werkt aan een opdracht. En maak je opdrachten samen met de internationale scholieren? Dan is een laptop wel zo handig. De eerste ervaringen met de laptop als leermiddel zijn positief. Wel vinden we onze papieren leerboeken nog heel belangrijk. Die blijven we in alle klassen dus gewoon gebruiken.

Eigen laptop

Om laptops zo goed mogelijk in te zetten, vragen we alle nieuwe brugklasleerlingen vanaf komend schooljaar (2017-2018) een eigen laptop mee te nemen. Op dit moment maken we afspraken met een aanbieder van laptops. Op die manier hebben jij en je ouders ook de mogelijkheid om een laptop te ‘huurkopen’, voor een maandelijks bedrag inclusief verzekering en servicecontract. Binnenkort volgt daarover nadere informatie.

Meer informatie op de open dag

Ben je geïnteresseerd in het werken met laptops in de les? Bezoek dan vooral onze Open Dag op 28 januari 2017 (10.00 – 13.00 uur)! Daar geven we jou en je ouders graag meer informatie.