Oostvaarders College ambassadeur Oranje Huis.

Oostvaarders College ambassadeur Oranje Huis.

De leerlingen van de talentklas IAM op het Oostvaarders College zijn er trots op dat zij door deze uitdaging ambassadeur zijn geworden van het Oranje Huis.

http://almeredezeweek.nl/widgets/2164-nieuws/nieuws/1413770-oostvaarders-college-ambassadeur-oranje-huis

Het Oranje Huis is het vroegere ‘blijf-van-mijn-lijf-huis’ in een nieuwe opzet. De bouw van het appartementencomplex in Almere Poort is in volle gang en wordt in juli 2017 geopend. De dienstverlening is gericht op het hele gezin. Er zijn twee noodbedden, tien crisisopvangplaatsen en vijftien plaatsen voor begeleid wonen. Het biedt straks zorg en ondersteuning voor mensen die te maken hebben met huiselijk geweld. Het krijgt een regionale functie voor zowel Flevoland als Gooi en Vechtstreek en waar nodig ook opvang aan vrouwen en kinderen uit andere delen van het land.

Op vrijdag 12 mei jl. zijn er gastlessen gegeven door professionals van het Oranje Huis aan de leerlingen van de talentklassen IAM (Informatie Actualiteit Maatschappij = het vroegere Mens & Maatschappij) op het Oostvaarders College. Samen hebben ze ook gekeken naar de wenslijst van het Oranje Huis, want behalve dat er een straks een prachtig gebouw staat is er nog van alles nodig voor de moeders en kinderen. Daarom zal er na deze actie een langdurig vervolg worden gegeven en een rekeningnummer worden geopend. Ook zullen de leerlingen van de kunstklassen zelf schilderijen en kunstwerken gaan maken om de appartementen aan te kleden. De leerlingen van IAM zullen in juli een rondleiding krijgen in het nieuwe appartementencomplex. Daar zullen zij ongetwijfeld de grote aap en de vis die aangeboden zijn tijdens de kledinginzameling zoals op de foto te zien is op een prominente plaats in de kinderspeelhoek tegenkomen in het Oranje Huis.

Om hun succes te vieren mogen zij op 30 mei a.s. bij de Celebration zijn, het afsluitende event van Young Impact in de Ziggo Dome. Hier vieren zij met zo’n 10.000 leerlingen samen met (inter)nationale artiesten, iconen en inspirerende sprekers hun impact!

https://challenges.youngimpact.nl/challenge/steun-de-slachtoffers-van-huiselijk-geweld

Niet alleen komen er artiesten als Ronnie Flex, Teske en Sam Feldt optreden, maar er komen ook inspirerende sprekers langs! Wie dan?! Nou Furtjuh, Epke Zonderland, Streetlab, Loiza Lamers en Prinses Laurentien bijvoorbeeld. De leerlingen hebben het met trots verdiend! Met dank aan allen die hebben bijgedragen aan deze mooie actie en we rekenen op jullie steun voor het Oranje Huis ook in de toekomst.

Unescothema: burgerschap

Hendrien Exel

Coördinator Unesco